Author Topic: Lazo Djeogievski  (Read 2167 times)

Offline Lazo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1320
  • Za pametnog čoveka i komarac je muzika.
Lazo Djeogievski
« on: September 13, 2008, 11:29:56 PM »
Gresan sam, mnogo sam gresio od poslednjeg...
Ups! To je za neku drugu pricu. Ovo poce da mi lice na ispovedaonicu, pa me malko ponelo.
Elem, rodjen sam kao vrlo mlad 1958. godine. Ne mogu da se setim kada sam bas poceo da se bavim modelarstvom, ali cenim da je to bilo jedno 3-4 godina pre toga. Toliko sam u TO ogrezao, da me je odvelo prvo u VVG u Mostaru, a posle u VVA u Zadru. Jednom recju, ceo zivot mi usmerilo ka vazduhoplovstvu. Na vreme (citaj od pelena) sam sina Ivana (ljubigamajka, ete ga i njega na slikama dole) zadojio nitro lakom i acetoncem, sto licno smatram jednim od vecih dobri dela u mom zivotu.
Sada ne mogu, ni uz pomoc batina, da sracunam koliko sam i kakvih modela sve napravio, ali bilo ih je prilicno. Posto zbog posla nisam bio u mogucnosti da idem na takmicenja, ja sam uglavnom pravio modele (raznih kategorija), a Ivan se takmicio. Rekao bih da je taj tandem je prilicno uspesno funkcionisao, dok je imalo smisla takmiciti se, a sada sve to radimo samo zbog zabave i uzivanja. Od pre par godina smo se obojca i definitivno orijentisali na elektro i benzinske modele.
Takodje sam od pre nekoliko godina, opet kao vrlo mlad, u penziji. I tako, smaram se po ceo dan praveci modele i leteci na Savskom nasipu koji mi je u neposrednoj blizini.
Evo par slicica sa delom trenutne flote:
Ono "motorce", SV-100 Twin, je namenjeno za Yak-55SP od CARF-a, na poslednjoj slici. Malko su se to sa njim planovi razvukli, ali dolazi sigurno.
« Last Edit: September 15, 2008, 10:00:35 PM by Lazo »
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!