Author Topic: AEROKLUB "UTVA" PANČEVO  (Read 8540 times)

Offline Milos 94

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 253
Re: AEROKLUB "UTVA" PANČEVO
« Reply #60 on: June 12, 2019, 02:02:54 PM »
 U gomili mermory stick-ova koje imam u kopirnici nalazio se softver od prošle godine, mislio sam da sam ga izgubio a par meseci mi je trebalo da ga napravim i unapredim i testiram. Poludeo sam! Sve sam živo prevrnuo - nema ga! Organizatora sam na vreme obavestio da sam ga izgubio i da mora da nađe neko drugo rešenje.

Kako to obično biva, softver tj usb flash sam pronašao ali sasvim slučajno, (prilikom rada greškom dao sam svoj a uzeo isti takav tuđi flesh) pošteni pronalazač ga je vratio ali je već bilo prekasno. Dakle, softver postoji, imamo ga i unapređen je u odnosu na prošlu godinu, testiran je i radi besprekorno. U sledećih nekoliko godina, bolji nam neće trebati. A ako neko ima dobru volju da napravi bolji, rado ću mu pomoći.

Jedan od problema je i taj što pravilnik kao takav nije usvojen (ili bar ja ne znam da jeste) od strane VSS. Usvajanjem pravilnika bi se stvar podigla na viši nivo i ne bi bilo više nikakve improvizacije. Sloba je tu potpuno u pravu. Imaš, brate pravilnik za tu klasu, opšti pravilnik FAI, pravilnike VSS, prouči pa vidi da li ti to možeš ili ne. Iz godine u godinu bi se time učvrstila i pravila klase ali i obaveze organizatora. Savez bi to mogao da prekontroliše prilikom prijave organizacije i da sa dotičnim klubom stupi u kontakt da se vidi može li se to i ima li se sa čim. Ako nečeg nema, da se vidi može li se nabaviti, pozajmiti i sl. Nama je prošle godine AK Zemun izašao u susret pozajmivši nam gotovo svu opremu koja nam je trebala a sve to zahvaljujući Lazi i Nikoli Borovcu (čiji doprinos ističem u svakoj prilici). Sa druge strane pomenuta dvojica i predsednik VSS su i u drugim oblastima dali svoj veliki doprinos.

Zašto svega toga nije bilo ove godine, nije pitanje za mene. I ja se pitam.

Dakle, da zavšim (i neću više pisati na ovu temu) sve je već isprobano i funkcioniše samo treba to primeniti.

Offline Stanko BG

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 270
 • Tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi (Grunf)
  • AMERICAN CARS REDTORATION
Re: AEROKLUB "UTVA" PANČEVO
« Reply #61 on: June 13, 2019, 01:42:54 AM »
Što se usvajanja pravilnika tiče, možda su ljudi iz VSS pametni jer čekaju da odrastemo dovoljno da bi nam pravilnik bio što bliži FAI propozicijama i da bismo pregrmeli sve dečije bolesti koje su prirodan proces odrastanja.

Za sledeću godinu treba svi da se udružimo i napravimo novi pravilnik (doteramo postojeći) i prilagodimo software. Ovde možemo i da se dogovaramo sa takmičarima. Mislim da nas ima dovoljno zainteresovanih koji će u tome svemu pomoći. Mislim da imamo i pameti i znanja da to sve ljudski uradimo za sledeću godinu, a ja bih se radovao i za neko drugo takmičenje ove godine, nema veze i ako je nezvanično.

Dakle, suština je da smo se dogovorili i spoznali da moramo svi zajedno da bismo imali takmičenje koje valja i vredi. To je sjajna vest.
« Last Edit: June 13, 2019, 01:53:01 AM by Stanko BG »

Offline SloMi

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 223
Re: AEROKLUB "UTVA" PANČEVO
« Reply #62 on: June 13, 2019, 06:29:02 PM »
Podržavam ovu diskusiju i sve iznete ideje. Važno je znati šta želimo da postignemo svi zajedno ...