Author Topic: Lazar Stankovic  (Read 27252 times)

Offline LazarStan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 412
    • Dreamer Beats
Re: Lazar Stankovic
« Reply #120 on: July 16, 2017, 12:07:54 AM »
Prvo lošije sletanje sa njim i možeš da se pozdraviš sa većinom modela.
Taj zeleni izoflor jeste lagan kao pero ali je u isto vreme krt i osetljiv. Ako ga ne presvučeš sa nečim jako brzo ćeš da praviš drugi.
Pravio sam ja spita od tog materijala isto tako kao ti sada, leteo je,  bio je veoma lagan sve je bilo dobro dog jednom nisam nezgodno sleteo na travu. pola krila je otišlo. KOd mene su krila još bila dupla a kod tebe je samo jedan sloj. Pazi se bilo koje jače travke.
Najbolje bi bilo da te modele napraviš od karton pene ako možeš da je nabaviš, i to krila i rep od 3mm a telo od 5mm.
Ja imam jedan tako mali model onaj fokker ima i topik o njemu ovde na forumu, leti i dan danas a lupao sam ga od zemlju više puta i sve što je stradalo jeste elisa ili nekada onaj mali deo koji nosi elktroniku, naravno vrlo brzo se zalepi i teraj dalje, ako ne veruješ pitaj Nebojšu (trivajuve) kako je poslednji put zabijen na veterničkom pašnjaku i na čega na nos. Samo je propeler stradao.
Taj tvoj od tog materijala moćićeš samo da počistiš u tim situacijama.
I koristi drugi put finiju šmirglu i oštriji skalper jer su ti sve ivice dosta iskrzane, najverovatnije od preteranog pritiskanja sa šmirglom...
Inače svi ti modeli sa flitetest-a su dolični i za praviti i za leteti, samo je bitno da materijal bude dobar.

Hvala za savet, izoflor jeste slab ali sta da se radi, ojacao sam ga stapicima malo pa videcemo kako ce se pokazati, kad skoknem do grada kupicu trake u boji i presvuci ga, taman cu promeniti i boju  :big smile, sto se tice tvog Fokkera svidja mi se, ova ideja sa Power Pod-om je super, super su ljudi sa Flite Test-a...Ivice izgledaju bas bedno ali bitno mi je da poleti pa posle ide estetika  (work)
They got money for wars but can't feed the poor

-2Pac

http://www.dreamerbeats.com/

Offline LazarStan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 412
    • Dreamer Beats
Re: Lazar Stankovic
« Reply #121 on: July 16, 2017, 11:22:39 PM »
Evo uspesnog leta, sletanje nismo stigli da snimimo, puna memorija u fonu :sljus

Kao sto rece @marko.jovanovic slab je izoflor, jedno krilo je puklo pa smo imali nezgodno sletanje, posle sam stavio jos jedan sloj tako da je sada sve ok.  (<--)

They got money for wars but can't feed the poor

-2Pac

http://www.dreamerbeats.com/