www.rcfly4um.org

Author Topic: Becej snimci by Rajker  (Read 170893 times)

Offline rajker

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2143
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1245 on: May 25, 2018, 10:21:11 AM »
Ljudi hvala na komentarima, rešio sam sve u glavi. Prvo futaba ne radi ko spektrum, znači kod futabe kojigod prijemnik se ubinduje on to pamti dok se ne resetuje sam predajnik. Imao ja više modela sa ubindovanim prijemnicima na MULTI mod ,kad se upali predajnik na bilo kom nastelovanom modelu,ako se stavi baterija u modele istovremeno svaki ce primat signal,jer je vec jednom ubindovan sa stanicom.E sad je stvar u tome da to ne treba raditi.Recimo stavim bateriju i na mig 29 i na quad,oba prijemnika bice uparena sa predajnikom a i radice recimo rudder na migu i yaw na quadu.(ili nesto slicno)Recimo to na spektrumima nije izvodljivo.
Važno je da moji prijemnici rade samo sa mojim uparenim predajnikom,a sa drugim predajnikom NE. Kod mene je došlo do zabune zbog toga jer sam izvozio jednu bateriju na quadu koji nije ni bio na dobrom kanalu. Pre sam to već napisao. Kažem bio sam ubeđen da futaba isto funkcioniše ko spektrum, samo zbog toga ispalo malo nejasna slika u glavi.
Nije sramota učiti !!!

Offline marko.jovanovic

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1632
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1246 on: May 25, 2018, 11:50:21 PM »
.E sad je stvar u tome da to ne treba raditi.
Upravo pogrešno to baš i treba raditi samo treba razdvajati modele po grupama....
Posebno dobra stvar kao što sam već rekao kod quadcoptera kod kojih je na svima isti raspored komandi. Zmisli nekoga ko ima kao pojedini na YT-u po 50 modela. Lakse je bindovati sve na jedan nego komplikovati stvari. Druga je stvar što smo mi gologuzani pa šetamo prijemnike po modelima......
The ground is the limit (or a water)

Offline drjack

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1024
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1247 on: May 26, 2018, 07:03:32 PM »
.E sad je stvar u tome da to ne treba raditi.
Upravo pogrešno to baš i treba raditi samo treba razdvajati modele po grupama....
Posebno dobra stvar kao što sam već rekao kod quadcoptera kod kojih je na svima isti raspored komandi. Zmisli nekoga ko ima kao pojedini na YT-u po 50 modela. Lakse je bindovati sve na jedan nego komplikovati stvari. Druga je stvar što smo mi gologuzani pa šetamo prijemnike po modelima......

Plazovicu opet filozofiraš, čovek je u pravu ne treba paliti dva modela u isto vreme. Futaba ce se ubindovati na oba ako su ranije bili umemorisani u stanici.  Ali ako ti je recimo gas na jednom modelu kontra okrenut ode model sam i moze nekom prste da iseče. Koristim 2  Futabe i desilo se bas to dok, mi je model bio spojen na bateriju hteo sam da ga drugacije setujem ali kao novi model. Kada sam prebacio na novo memorisko mesto gas je po defaultu bio reverzovan i model  je jurnuo  pravo na pistu. Tosa je bio priseban pa je dodao gas i model se zaustavio... Dakle nikako dva modela odjednom ne ukljucivati ako su bindovani na istu Futabu .
« Last Edit: May 26, 2018, 07:05:12 PM by drjack »

Offline stevapn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 303
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1248 on: May 26, 2018, 10:02:23 PM »
Spektrum rulez! :)

Offline marko.jovanovic

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1632
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1249 on: May 26, 2018, 11:39:21 PM »
drjack ja tebe smatram razumnim ali očigledno mešaš babe i žabe i ne čitaš baš mnogo pre nego što se uključiš u diskusiju. Da ti ne bi sada tražio gde sam pomenuo da je idijotski paliti dva modela u isto vrreme nađi sam. Kad sam rekao idijotski pri tome nisam milio na Rajkera jer je čovek slučajno upalio i video da se nešto njemu nepoznato dešava, što smo mu nadam se razjasnili što kroz diskusiju što krozvideo linkove. Ovde nije bila priča o avionima nego o multikopterima kod kojih su sve komande iste naravno ako želiš da budu iste..... Tako da jedno sa drugim nema veze. Kada sam rekao da treba to raditi pričao sam o mutikopterima (onim koje i ja vozim a i rajker na onom videu dakle race quadovi)i to je jako zgodna stvar jer što praviti bezveze milion modela kada može sve lepo da se setuje na jedan. Pošto nisi baš upućenn u tematiku drž se ti aviona. kod race qudova sva setovanja se vrše na flight controleru, nema više trimovanja i ostalih stvari kao kod aviona jer niko ove sprave ne leti u stabilizacijskim modovima osim onih mikroquadova kao što je thiny whoop i slični mu...Pa čak i kod njih se to radi preko staince jednostavnim komandama trimovanja i kalibrisanja akceleromeetra ako uopšte znaš šta je to... Pre nego što počnete da vređate makar malo pročitajte nešto diskusije i edukujte se da bi bili ravnopravni u diskusiji.
The ground is the limit (or a water)

Offline rajker

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2143
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1250 on: May 27, 2018, 01:48:03 AM »
Drugari moji!Ja vas,LEPO MOLIM,nemojte se prepucavati preko mog topika.Ako neko misli da je druga osoba nešto skrivio,ili mu se ne svidja šta je napisao,nek izjasni svoje negodovanje u PM istom.Hvala vam još jednom.  (pijemo)
Nije sramota učiti !!!

Offline drjack

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1024
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1251 on: May 27, 2018, 07:28:51 PM »
Spasavaj se ko može
« Last Edit: May 27, 2018, 07:34:34 PM by drjack »

Offline rajker

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2143
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1252 on: June 09, 2018, 01:25:30 PM »
Preterali malo sa podesavanjima


                                                     
Nije sramota učiti !!!

Offline rajker

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2143
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1253 on: June 10, 2018, 07:45:17 PM »
Danas malo snimanja sa gopro i  stelovanja   ;namig  opet pid  oo))
Nije sramota učiti !!!

Offline marko.jovanovic

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1632
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1254 on: June 10, 2018, 09:01:07 PM »
Rajkeru nije loše to što se zezaš sa pidovima naučićeš nešto ali....
Pokušaj da flešuješ biutterflight, ostavi pid-ove kako su po defaultu i eventualno podesi rate-ove kako tebi odgovara.
Videćeš razliku čak i sa default podešavanjima kako glatko kao po puteru ide....
Probaj nećeš ništa izgubiti a betafligt verovatno nećeš više koristiti...
The ground is the limit (or a water)

Offline rajker

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2143
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1255 on: June 10, 2018, 09:13:35 PM »
Mene taj butter uopšte ne privlači.Pokušao sam jednom,doduše samo malo leteo.Po meni kako se brzo pojavilo tako brzo će i nestati.
Nije sramota učiti !!!

Offline marko.jovanovic

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1632
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1256 on: June 10, 2018, 11:16:50 PM »
Neće nestati iz prostog razloga što ga sve više ljudi koristi. A posebno što je dozvolio korišćenje kojekakvih filtera koje nemaš u bF-u
Tako se pričalo i za BF pa nije nestao nego oduvao cleanflight
The ground is the limit (or a water)

Offline rajker

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2143
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1257 on: June 24, 2018, 02:06:12 PM »
Nije sramota učiti !!!

Offline rajker

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2143
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1258 on: June 29, 2018, 11:15:29 AM »
3D mount for GoPro
Nije sramota učiti !!!

Offline rajker

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2143
Re: Becej snimci by Rajker
« Reply #1259 on: July 07, 2018, 06:33:21 PM »
Zamena antena na prijemniku(elisa doruckovala)

Nije sramota učiti !!!