Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
THERMAL / Re: Stiletto lift
« Last post by SABURO on Today at 12:54:47 AM »
2
SCALE MODELI / Re: Пројекат М 1723
« Last post by presko on Yesterday at 10:27:48 PM »

Да бих могао да наставим брушење, морао сам прво да направим алат за обраду радијуса на ивицама.Потом сам наставио са брушењем.Труп полако добија коначан облик.

3
THERMAL / Re: Stiletto lift
« Last post by dradra on Yesterday at 10:22:03 PM »
Zakrpio sam lom trupa, sluteći havariju imao sam epoxy, karbon i staklo. Nije najlepsa zakrpa ali biće OK. Zica za komandu repa se iskrivila i blokira servo. Moraće da se prebace komande na repu na torzionu oprugu i sajlicu. Servoi za elerone su ispali pri udaru, sto znači rebuid cele jedrilice.

Vratio sam prijemnik u trup i uradio range check. Bilo mi je loše posle toga, koja greška da letim ovakav setup.

Sada treba da nadjem dsm2/dsmx prijemik sa dugačkim antenama.

4
THERMAL / Re: SUP 19
« Last post by Milos 94 on Yesterday at 07:29:15 PM »
Flapsovi i eleroni su rađeni konstruktivno i uzeli su baš proprilično vremena zbog vitosti profila pa je sečenje i lepljenje oduzelo mnogo vremena. [ Guests cannot view attachments ] [ Guests cannot view attachments ] [ Guests cannot view attachments ] [ Guests cannot view attachments ] [ Guests cannot view attachments ] [ Guests cannot view attachments ] [ Guests cannot view attachments ]

Nije reklama ali može nekom da posluži - odličan lepak kojim je lepljena većina stvari na modelu. Izuzetno lagan, veoma jak i lagan i jeftin. Preporučujem ga. [ Guests cannot view attachments ]

Eleroni pokrivaju skoro celu dužinu uške (osim vinglete) i ojačani su karbonom sa dve strane. Flapsovi pokrivaju gotovo celu dužinu centroplana osim dela koji ide preko trupa.
5
SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA / Re: II RC SKUP VALJEVO LYVA Divci 2019
« Last post by rajevic on Yesterday at 02:45:19 PM »
Saopštenje za javnost II MODELARSKOG SKUPA

Poštovani aviomodelari i ljubitelji vazduhoplovstva druženje koje smo najavili za nedelju 26.-og maja na Sportskom aerodromu Divci odlažemo do daljnjeg. Razlog odlaganja skupa su vremenski uslovi koji su prethodili ovih dana, količina kiše koja je pala na sam aerodrom uticaće na sam tok druženja. Verujemo da će se vreme stabilizovati i da će mo Vas naknadno obavestiti o terminu samog skupa.

Članovi Aerokluba Valjevo
6
THERMAL / Re: Stiletto lift
« Last post by dradra on Yesterday at 02:32:44 PM »

Pozdrav forumu, ja sam gore pomenuti elegantni lik sa snimka.
Počeo sam da pravim i letim modele 2016. Prvo BUG, pa Candy sa krilom od pene presvučuno papirom. Onda sam prešao na balzu. Uradio sam Apogee pa MiMi. Bilo je i drugih ne završenih modela.  Leteo, razbijao, krpio pa u krug.
Povremeno bacam i takmičim se sa freeflight HLGom.

Dugo sam leteo ispod radara, dok me DKK nije okačio na forum. Hvala Draganu na pomoći, odazvao se na molbu da mi pomogne u setupu i detektuje greške koje sam napravio pri gradnji. Stiletto je došao kao povoljna kupovina u želji da dobijem veće performanse u odnosu na drvenjake. Uradio sam ga kako sam znao i umeo ali...

Razbio sam se zbog "brain out"-a. Pogresno sam instalirao prijemnik( spektrum ar6100e koji nije za ovu namenu) i nisam uradio range check. Antene su virile samo 2cm iz trupa a  antena za 2.4G treba da je 32mm (lambda/4). Koaksijalni kabl treba da izlazi izvan trupa tako da  antena   bude slobodna izvan karbona.

Pisaću kako napreduje popravka.
7
MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU / Re: DURALUMINIJUM
« Last post by Stanko BG on Yesterday at 07:58:04 AM »
Hvala mnogo za savete i pomoć. Sad, kad sam pronašao originalne delove, dural mi ne treba. Ali, bilo bi korisno da nam, ako neko zna nešto, ovde kaže i pomogne.
9
SCALE MODELI / Re: Пројекат М 1723
« Last post by presko on May 22, 2019, 10:38:28 PM »

Да бих могао да наставим радове, привремено сам спојио леву и десну полутку обострано лепљивом траком.

После овог поново гитовање и брушење.10
THERMAL / Re: SUP 19
« Last post by SloMi on May 22, 2019, 07:03:03 PM »
Moj Paragon je slične konstrukcije, ali nema ni flapsove a ni elerone a i trup je kutijast od balze i špera. Krila su 3m i imaju površinu od 70dm2.
Težina modela u letu je 1600g. Motor je 3548-900 , ESC je 60A, prop je 13x8" ali baterija je 4S, jer sa 3s loše penje... Ali, o tom potom.
Prvi letovi će pokazati da li je 3S dovoljno...
Pages: [1] 2 3 ... 10