Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
SCALE MODELI / Re: Пројекат М 1723
« Last post by presko on Yesterday at 10:12:32 PM »
Проценио сам да је, за даљи наставак радова, боље и лакше да се споје лева и десна половина модела трупа.
Припремио сам цртеже и алат.Припремио сам и алат за брушење, али није било потребе да га користим.
Полутке сам спојио креп траком уз нивелисање и контролу по припремљеним цртежима.Пошто сам полутке довео у међусобно оптималан положај (биће ту потребно и мало брушења и мало гитовања), делимично сам их раставио и залепио белим лепком.По завршетку наношења лепка, полутке сам поново спојио креп тракама и поново проверио међусобни положај.Ово је сад остављено да се лепак осуши.

2
SCALE MODELI / Re: CANADAIR CL-415
« Last post by pnedic on Yesterday at 02:52:58 PM »
Ne preterujte sa mekanoscu amortizera ,enoga Stanko iz Ks ubi biga sa Utvom i jos nije nasao resenje za Amortizovanje a hoce amortizere ,sto je kruce to je bolje na meksem hoce da skace kao zeka i eto ti loma bez premca
 Ja letim sve na kruto i ne razmisljam dalce da mi fali nesto ali mora da se zna lepo sletanje ,lepo finale,lepo ravnanje i cekaj zemlju
Ja sam davno imao jedan amortizer na nosnom tocku i odavno mi stoji u fioci - izbacen iz upotrebe.
3
THERMAL / Re: F5J u Srbiji
« Last post by SABURO on Yesterday at 12:11:42 PM »
Krivo mi je sto je tok rasprave poprimio nezeljenu formu. Postove koji ne doprinose temi cu ukloniti. Hajde da budemo svi zajedno konstruktivniji u razmeni misljenja i da ovu temu izvedemo na pravi put.
Letos sam imao priliku da porazgovaram sa momcima iz hrvatske koji uveliko lete F5J i F3K, verujte mi imamo mnogo toga da ucimo od njih, imaju daleko vise iskustva od nas u F5J kategoriji i svaki savet/sugestija je dobrodosla. Samo tokom tog dana, Nikola i Nikolin otac Miljenko Francic su nam dali par sugestija sto se tice F3K i vec u narednom izlasku na letenje sam se potrudio da radim na promeni tehnike za izbacaj modela.

Moja sugestija u vezi buducih takmicenja je da se uvede kotizacija, pa makar to bila simbolicna cifra od 5 ili 10Eura (obicno je oko 40Eura). Nije poenta da se na tome zaradjuje, nikada nije ni bila, makar u mom/nasem slucaju dok smo mi na 13. Maju organizovali takmicenja u preciznom akrobatskom letenju. Do duse nas je tada bilo dosta aktivnih modelara i svi smo ucestvovali po ko je koliko mogao, obicno oko 1000rsd kako bismo obezbedili hranu i pice i pokrili neke osnovne potrebe za odrzavanje istog.   
4
THERMAL / Re: F5J u Srbiji
« Last post by stevapn on Yesterday at 09:35:00 AM »
Bravo Ivane! Tužan sam kad se ovako prepucavamo na forumu. Mnogo nas je malo, a nikako da se organizujemo. FAI pravila dozvoljavaju široki raspon jedrilica, i one od 100e i one od 3000e, a samo je uslov onaj Altimetar. On nije preskup, pa možemo, lagano da se takmičimo po FAI pravilima. Nećemo biti konkurentni, ali daj da se krene. Bio sam oba puta u Pančevu, svestan da ne mogu ništa da uradim, ali sam išao sa idejom da se družimo i pokrenemo stvari sa mrtve tačke. Ovako, nećemo nikad ništa da uradimo :(
5
THERMAL / Re: F5J u Srbiji
« Last post by IVAN3D on January 16, 2020, 09:09:08 PM »

p.s nas zajednicki drugar ivan georgevski se uspesno i to veoma!!takmici u hrvatskoj i odnese pehare jer ih zasluzuje !!i nisam nikad cuo da ga je neko negativno komentarisao , sto vise po slikama i utiscima sa terena odnos je vise nego prijateljski

Iskreno neopisivo mi je žao što je ovo otišlo ovoliko daleko i voleo bi da se smire strasti.
Adame NEOPISIVO si upravu kada pričaš o odnosu naših suseda prema nama a i meni konkretno.
Ne pamtim da me je neko tako dočekao a da mi pre toga možda ni oči nije video već je samo čuo za mene. Takmičenja su izuzetno napeta jer postoje jako ozbiljni igrači koji se trude beskrajno da naprave rezultat a ako neko misli da je to lako neka proba slobodno. Modelari smo! Posebna smo sorta! Ja ne umem da opišem odnos i totalnu otvorenost i pomoć svake vrste i bez tajni, ja sam recimo napravio rekord koji je jako blizu svetskom rekordu i ko god da mi je tražio model dobio ga je u ruke pa neka meri slika radi šta hoće.
Rekao sam već ovde da sam imao čast i zadovoljstvo da upoznam Arijana i da se takmičim sa njim ali i njegovog oca i ljudi su toliko pozitivni i toliko skromni da ja nemam reči.
Verujem u njihovu iskrenu želju da pomognu pa čak i ako iza toga stoji kasnije moguće tržište njihovih sponzora u našoj zemlji.
Ponavljam moje mišljenje a to je da smo nekoliko svetskih godina iza njih ali ne toliko koliko mi nemamo dobrih RC pilota jer ih IMAMO već smo realno materijalno u drastično lošijem položaju a to je skup sport a naročito odlasci na takmičenja.
Mnogo treba uložiti a u toj kategoriji se leri neopisivo brutalno i mnogo bi vremena trebalo da bi možda neko napravio iole pristojan rezultat odnosno rezultat koji ne demorališe.
Dakle ili leteti sve i svašta po "našim pravilima" ili leteti po FAI pravilniku pa ko je u mogućnosti neka se priključuje polako.

Malo nas je i trebalo bi da budemo složni.

Ja konkretno sa gospodinom Midićem imam jedan lep odnos i uvek porazgovaramo i lepo se i takmičimo isto kao i pre mnogo godina u sobnim modelima (doduše ne bi smeo sebe da stavim u isti rang jer je čovek bio 4. na svetu u tome i veliki je majstor modelarstva) ali pogledamo jedan drugom modele i razmenimo iskustva i sve lepo funkcioniše.

Adame tebe isto znam jako dugo i imam samo reči hvale za tebe!

Malo nas je ljudi!
6
SCALE MODELI / Re: Lavochkin la-7 (naravno od stirodura)
« Last post by Marcell on January 16, 2020, 05:40:42 PM »
U radionici je hladno pa se usporilo sa modelarenjem,2-3 puta dnevno po petnaestak minuta i evo napretka
radi se na retraktima
7
SCALE MODELI / Re: CANADAIR CL-415
« Last post by dejan_ts on January 16, 2020, 03:50:46 PM »
Ne preterujte sa mekanoscu amortizera ,enoga Stanko iz Ks ubi biga sa Utvom i jos nije nasao resenje za Amortizovanje a hoce amortizere ,sto je kruce to je bolje na meksem hoce da skace kao zeka i eto ti loma bez premca
 Ja letim sve na kruto i ne razmisljam dalce da mi fali nesto ali mora da se zna lepo sletanje ,lepo finale,lepo ravnanje i cekaj zemlju
8
THERMAL / Re: F5J u Srbiji
« Last post by dejan_ts on January 16, 2020, 03:37:41 PM »
Letite za svoju dusu i na obliznjim livadama i uvekcemo biti zadovoljni onim sta smo imali tog dana na repertoaru
9
THERMAL / Re: F5J u Srbiji
« Last post by Milos 94 on January 16, 2020, 03:37:33 PM »
Kad bi ovoliko žara i energije uložili u neko takmičenje, ne bih se bojao nikoga!

Kao pokretač ove teme, zamolio bih da se, nadalje, držimo iste.
10
THERMAL / Re: F5J u Srbiji
« Last post by dejan_ts on January 16, 2020, 03:32:54 PM »
Odoste od teme koja je zadata

Evo mog predloga posto od F5J kategorije po FAI pravilu nece moci da zazivi kod nas

Da se mi lepo manemo ovoga jer nismo ni malo sposobni da se iole sta dogovorimo i da kod nas rc letenje bude kao hobi delatbost bez takmicenja i bez ikakvih dazbina za isto
Pages: [1] 2 3 ... 10