Main Menu

Park Zone Piper Cub

Started by drjack, October 17, 2010, 03:02:02 AM

Previous topic - Next topic

drjack

Ovo avionce mi je do nedavno stajalo po strani i cekalo bolje dane. Kupljen je u Strahinica Bana kao RTF.
Od prvog leta pa do nedavno taj je vise padao nego sto je leteo.
Razlog losa elektronika i preslab originalni motor, pa se za uspesan let trebalo dobro napregnuti.
Leteo je vrlo sporo na granici sloma uzgona, pa je jedino bilo moguce leteti ga  sa blagim zaokretima i malim napadnim uglovima u penjanju.
Ukupno sam uspeo da napravim desetak uspesnih letova i dva lupinga od kojih je zadnji bio fatalan. Nakon toga sam ga celog rasklopio ubacio mu
ojacani trup od balze i avio spera, promenio servoe i ugradio elerone  na krila. Piper je dobio  novi nosc motora.
Na prvom letu nakon prepravki, potpuno druga prica. Sada je prava uzivancija, leti odlicno i moze da parira  vetru. Sa baterijom od 1500 mAh ostao je u vazduhu 17 min. Trenutno sluzi kao trenazni avion do lasiranja Spacewalkera...
Evo par slicica doduse na njima nije kompletan   

saxpg

Ja imam isti, samo sto je Kyosho. Na njemu sam naucio da letim. Mnogo lep model.
Danas kupi prasinu na polici bez elektronike i hvali mu poklopac motora, ali osposobicu ga jednom.

drjack

Da to je isti avion , evo kako sam jednostavno resio elerone.

drjack

U ove zimske i snezne dane, evo jednog filmica od letos, ubila nas vrucina u Ostruznici!
Prvi letovi gore pomenutog Pajpera, ali  je Youtube malo srezao kvalitet snimka.
http://www.youtube.com/watch?v=rQx1P6hbidc