Main Menu

RAF muzej London

Started by drjack, August 29, 2010, 06:35:30 PM

Previous topic - Next topic

drjack

Pre neki dan sam posetio RAF-ov muzej u Londonu.
Sta reci osim da je kolekcija i stanje izlozenih aviona impresivno.
U cetiri velike hale izlozeno je oko 100 aviona, Zastupljeno je sve od pocetaka letenja  do danas. U jednoj  hali su samo bombarederi, gde dominiraju svi veliki iz drugog svetsog rata, pa cela serija helikoptera od prvih do danasnjih. Zadnja hala je tematski vezana za 70-tu godinjicu bitke za Britaniju. Tamo se mogu videti ME 109, Focke wulf 190 dvosed, Me-110 Ju-88 Heinkel-111, Ju 87-Stuka od Nemackih, i bar 5-6 kom Spitfire-a i Huricana, Gloster Glatijator i dosta lakih Engleslih bombardera itd. Iza se nalaze radionice za restauraciju koje su pune ali tamo se nije moglo. Svi avioni su kao da su sada izasli iz fabrike. Vidim da ih stalno glancaju.
Za one koje put nanese u London moja preporuka je da ga obavezno posete. Muzej se nalazi Van Londona ali se lako stize podzemonom za 20min od King Cross-a. Vise detalja na nihovom sajtu:
http://www.rafmuseum.org.uk/london/
Evo u prilogu i malo slika :

drjack

misha

ovi su kao iz radnje (:sok:)

drjack

drjack

Kolekcija je dopunjena  avionima iz perioda pre  i prvog svetskog rata Britanske proizvodnje.
Eksponati su u odlicnom stanju....Radi se o modelima  koji su se vecinom proizvodili ili odrzavali u fabrici aviona
"The Graham White Company Limited".  Glavna zgrada se i danas nalazi na svom mestu.

Evo par slika:

Ovaj bombarder je replika radjena 1968 sa originalnim motorima  koji je nakon probnog leta , sutradan leteo do Francuske na aero miting  i nazad, preko Lamansa.
Kasnije, nakon dosta letova i ispitivanja,  imao je nezgodu - pozar nakon cega je popravljen i zavrsio je u muzeju.

Cuveni lovac it tog vremena SE 5A

i mnogi drugi....

Ulaz u muzej dzaba!

miša2002

:)aplauz
Daj stavi još malo WW2 slika.
#FFCC00

sasa

(:sok:) (:sok:) (:sok:)
Pa meni su gace mokre ,ljudi  :sljus
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

Nitronen

Ludnica :)

@drjack: Hvala sto si podelio ovo sa nama, poz!

Anakin

Gligorije, ja se usr'o!

Svaka cast za ovo.  (thumb)
And this, ladies and gentlemen, is the very first Fokker airplane built in the world. The Dutch call it the mother Fokker.
â€" Custodian at the Aviodome aviation museum, Schiphol airport Amsterdam.

An old pilot is one who can remember when flying was dangerous and sex was safe.

misha

A zato ti ne modelaris. Setas se po belom svetu i posecujes muzeje ...  :)aplauz

drjack

Pobegao sam na kratko u toplije krajeve dok mi se  ugreje radionica.
Ali vreme se nije gubilo. Evo nastavka, nesto je slikano u subotu a nesto prosli put:
Posto ste izrazili zelju za jos slika, sad cu da zapusim server...

Nekad

i sada

Evo malo i Svaba

Opet Englezi.....

Unutrasnjost Spitfajera

Natpis na Lankasteru:

Tu je i debeljko:

Pa malo novija generacija:

Jos i ovo da dodam:
Seagull V, hidro-avionce koje mi se posebno svidja.

Patrolni brodovi kojima su Englezi skupljali oborene pilote po Lamansu

Jel Vam ovo dovoljno, Ovo  nije ni polovina  kolekcije ali neka nesto ostane i za drugi put.

Pozdrav Dragan

alpha

Fantasticno nema sta.Ja sam odusevljen. :)aplauz Hvala drugar sto si ove fotke podelio sa nama.Pozdrav

Gatti.Gatozza

disljenko

prelepo nema sta, hvala ti sto si podelo ovo sa nama. Pozzz

drjack

Quote from: disljenko on January 31, 2012, 12:33:22 AM
prelepo nema sta, hvala ti sto si podelo ovo sa nama. Pozzz

Da to je Stuka ali iz malo neobicnog ugla, tek se ovako vidi koja je to avioncina !

Za ovo zaista vredi otici u London. Trenutno  su avio karte jeftine, ako se na vreme rezervisu. Kod WIZZ air-a npr. 3 povratne kate su bile oko
170 EUR sa svim taksama! a smestaj  se moze naci povoljno preko Booking.com pa ko ima volje nije previse skupo. Ulaz u najveci deo muzeja u gradu kao i u ovaj je djabe!! Odmah iza muzeja se nalazi dobro opremljena prodavnica maketa.
I u tehnickom muzeju u samom centru se nalazi odlicna kolekcija aviona kojih cak i nema u RAF muzeju. Npr preteca Spitfajera Supermarine S5, hidroavion koji je osvojio Snajderov kup u brzinskom rekordu i to original!!
Ima nesto o tome ovde:
http://www.k5054.com/